MFK spiller i Eliteserien, og har eksistert siden 2011. Først 100 år senere, i 2011, ble de seriemestre for første gang, under ledelse av Ole Gunnar Solskjær. Det var tydelig at klubben hadde fått et løft av en trener som hadde fått opplæring av selveste Sir Alex Ferguson. Etter 2011 har klubben tatt tre ytterligere seriegull, i tillegg har de vunnet fire norgesmesterskap. Klubben har dessuten tatt seriesølv ni ganger.

Molde spiller hjemmekampene sine på Aker Stadion, som også kalles for Røkkeløkka. Dette er fordi stadionet var en gave fra blant andre Kjell Inge Røkke. Denne banen har i tillegg vært arena for et par landskamper, og alle som har vært der kan fortelle om den fantastiske beliggenheten ved fjorden. Moldes uavhengige supporterklubb kaller seg Tornekrattet. Når det kommer til norsk eksport av fotballspillere til utlandet, har Molde en lang og stolt tradisjon.

Her snakker vi ikke kun om Solskjær, som ble hentet av Manchester United i 1996. Andre profiler som gikk fra Molde til store klubber i utlandet inkluderer Åge Hareide (Manchester City), Petter Rudi (Sheffield Wednesday), Kjetil Rekdal (Borussia Mönchengladbach), Andreas Lund og Trond Andersen (Wimbledon) og den mer dagsaktuelle Erling Braut Haaland (Red Bull Salzburg).

Molde Fotballklubb Kvinner

Tidlig på 1990-tallet holdt Molde sitt kvinnelag til i Toppserien. Den siste sesongen de fikk her var i 1994. På kvinnelaget var i øverste divisjon var ikke herrelaget det, og dermed ble ikke MFK landets første lag hvor både herre- og kvinnelag befant seg i toppsjiktet. I skrivende stund spiller Molde Fotballklubb Kvinner i andre divisjon med August Nyland som hovedtrener.

Selv om Molde Fotballklubb ble stiftet helt tilbake i 1911, kom ikke kvinnelaget på banen (bokstavelig talt) før på 70-tallet. Først i 2014 begynte kvinnelaget å spille sine hjemmekamper på Aker Stadion, som hadde vært i bruk siden 1998.