RBK kvinner er nok bedre kjent under navnet Trondheims-Ørn, som de het fram til 2020. Dette er Norges mestvinnende kvinnelag, med sju seriemesterskap og åtte cupgull. Fire ganger har klubben vunnet «The Double». Klubben ble i 2004 det første norske fotballaget til å spille seg til semifinale i europacupturneringen. Rosenborg Ballklubb Kvinner passerte i 2009 Asker på den såkalte maratontabellen. Dermed ligger de nå på første plass.

Sportsklubben Ørn, som det het den gangen, ble stiftet i 1917. Datoen var 18. mai, som var dagen før Rosenborg Ballklubb ble stiftet. Selv om Sportsklubben Ørn (senere Trondheims-Ørn) i dag heter Rosenborg, er det viktig å skille mellom de to klubbene. Først i 1972 begynte Trondheims-Ørn med kvinnefotball. Blant de mest kjente spillerne finner vi Ragnhild Gulbrandsen, Ann Kristin Aarønes, Brit Sandaune, Gøril Kringen, Anita Waage, Merete Myklebust, Unni Lehn, Randi Leinan og Karen Espelund.

Karen Espelund er kanskje klubbens mest kjente spiller. Hun spilte mellom 1976 og 1985, og var kaptein i flere år. Hun har uttalt at da hun var spiller, var det ikke alle som mente at jenter burde drive med fotball. Det fantes heller ikke aldersbestemte lag på Espelunds tid, bare et rent damelag. I dag er det godt over 100 000 jenter som spiller fotball i Norge, noe som er et tegn på det går fremover.

Hjelper ikke vente på at andre skal gjøre jobben

Mange mener likevel at Rosenborg Ballklubb Kvinner aldri har fått nok anerkjennelse for merittene sine, noe som neppe kan sies om guttene i Rosenborg Ballklubb. Espelund ble generalsekretær i NFF etter at hun valgte å slutte som spiller, og hun har i det hele tatt hatt mange verv innenfor kvinnefotballen siden. Hun har selv sagt at dersom man ønsker seg endringer, gjelder det ikke å stå på sidelinjen å vente på at det skal skje av seg selv. Dette kan vi godt ha i tankene.